Loading...


Benthe & Jipje

“Bij toeval een oproep tegen gekomen om mee te doen aan een workshop over houding en zit. Ik was wel nieuwsgierig , ik weet namelijk van mezelf dat daarin nog wel het een en ander te verbeteren is. Dus heb ik me opgegeven. Uiteindelijk werd ik uitgekozen.
Ik ging open naar het lichamelijk onderzoek en was eigenlijk wel erg benieuwd. Nadat de vragenlijst was doorgenomen werd ik van top tot teen bekeken. Lonnie legde me op een duidelijke en begrijpelijke manier uit wat ze aan mij had gezien en liet dit ook aan mij zien. Op deze manier naar jezelf kijken is erg leuk en leerzaam voor jezelf. Daarna eerst maar eens wat oefeningen gedaan om onontdekte spieren bij mezelf toch te ontdekken. Deze zou ik namelijk nodig hebben tijdens het paardrijden. Dit dus ook als ‘huiswerk’ meegekregen.
Tijdens de workshop werd mijn houding en zit op het paard geanalyseerd en vergeleken met mijn houding staand op de grond en zittend op een krukje. De overeenkomsten waren duidelijk. Op mijn paard had ik moeite met mijn balans houden en het volgen van de bewegingen met mijn bekken, daarbij ging ik ook nog wat scheef zitten. Door middel van kleine aanpassingen in mijn zit en beenlengte die stap voor stap werden uitgelegd en geprobeerd, werd het een heel ander beeld. En die kleine aanpassingen hadden als gevolg dat ik rechter en meer in balans ging zitten, hierdoor merkte ik aan mijn paard dat hij ook rechter werd. Het was erg apart om dit gevoel te krijgen. Steeds een klein stapje verder om je zo steeds meer in balans te krijgen.
Zo zie je maar weer, dat wanneer je aan jezelf werkt dit ook veel effect kan hebben op je paard! Voor mij was het een super leuke ervaring en ik zou er ook graag een vervolg aan willen geven!

foto-benthe-jipjeInmiddels enkele maanden en lessen verder. Na de workshop heb ik contact gezocht met Lonnie voor lessen. Ik had er een goed gevoel bij en wou graag een vervolg geven van hetgeen wat behandeld was tijdens de workshop. Echter woon ik niet ‘om de hoek’ bij Lonnie, maar dit was voor haar geen probleem.
Op dit moment les ik 1 keer in de 2 weken, wat super bevalt. Lonnie is erg helder en duidelijk in haar uitleg, daarnaast is ze erg geduldig, wat voor mij ook erg prettig is. Ze benadert alles van de positieve kant, hierdoor geeft ze mij een positief gevoel over mijn eigen kunnen.
Elke les besteden we aandacht aan verschillende dingen, zoals lichtrijden, verlichte zit, wendingen rijden, verschillende zijgangen, enz. Hierdoor zijn de lessen erg afwisselend en stap ik elke keer weer met een voldaan gevoel af.
In de tijd dat ik bij Lonnie les ben ik me bewuster geworden van mijn eigen houding op mijn paard en het effect daarvan op mijn paard. Jipje laat duidelijk merken wanneer ik niet helemaal recht zit, door wat scheef te gaan lopen. Erg grappig dat hij dit ook zo snel oppikt. Ook hij vindt de lessen erg leuk, hij hoeft niet echt intensief te werken, maar krijgt super veel aandacht en dat past hem natuurlijk wel als grote knuffelbeer zijnde. Er valt nog genoeg te verbeteren aan mijn houding, maar ondertussen heb ik al wel diverse complimenten gekregen van mensen over mijn nette houding. Dit is voor mij een bevestiging van mijn eigen gevoel en dat is erg leuk om ook van anderen te horen te krijgen."


 

 

 

Zo zie je maar weer, dat wanneer je aan jezelf werkt dit ook veel effect kan hebben op je paard!