Loading...


Jessica en Sandor

Sandor en ik hebben veel pech gehad met vastzittende SI-gewrichtten, een paar keer zeer ongelukkig vallen van mij omdat Sandor pijn had met het rijden en dit zeer duidelijk liet merken, geen vertrouwen meer etc.
De ostheopaat is bij Sandor geweest en heeft alles weer op z’n plaats gezet, ik ga regelmatig naar de chiropractor en zo konden we weer rustig opbouwen.
Ondertussen bleef ik wel last van mijn bekken en onderrug houden maar ik had de hoop dat dit met hulp van de chiropractor wel een keer minder zou worden.
Het rijden ging wel beter, Sandor had geen pijn meer en ging dus niet meer zo tekeer maar lekker zitten kon ik niet en ik had het gevoel dat ik geen balans had en altijd achter zijn bewegingen aanzat, waardoor Sandor natuurlijk niet lekker kon lopen.
Ik heb één keer een zitles van iemand anders gehad en ik merkte dat Sandor daar zo goed op reageerde dat ik daar meer mee wilde doen, toen kwam ik op bokt.nl toevallig de link naar deze site tegen.
Toen heb ik contact opgenomen met Lonnie en is ze eerst langsgekomen voor het lichamelijk onderzoek. Zij zag dat ik niet zozeer scheef was, maar alles scheef deed. Ik heb wel een scoliose in mijn rug en ik paste alles teveel daar op aan. Ik stond scheef op 1 been, als ik zat, zat op 1 bil, hield mijn hoofd scheef (voor mijn gevoel recht) en ga zo maar door. Tevens ben ik hypermobiel waardoor alles aanpassen heel makkelijk is maar daardoor houden mijn spieren niet altijd alles even goed op de plek.
Ik heb dus wat oefeningen gekregen waardoor ik mij bewust werd van de dingen die ik deed en hoe ik ze deed en de snijdende pijn die ik regelmatig had, werd al snel minder.
Toen kwam ze op stal om mijn houding en zit te analyseren. Hier zag ze al snel dat ik rechts van Sandor zat, en dat hij me daarbij ook nog eens naar rechts goodie. Zo werden we samen nog krommer.
Ook klemde ik met mijn bovenbenen, had ik daardoor mijn onderbenen te ver naar voren en hield ik mijn rug wel recht maar zat ik vanuit mijn middel wat naar voren. En doordat ik hierdoor weinig balans had, hing ik ook nog een in de teugels, Arme Sandor!
Genoeg om aan te werken dus.
Eerst begonnen aan het voelen en recht zitten, voor mijn gevoel moest ik dus erg op links gaan zitten. Dit voelde echt heel vreemd maar wende redelijk snel. Toen ik dat aardig onder controle had zijn we op mijn benen gaan focussen, bovenbenen los en onderbenen wat verder naar achteren. Hierdoor werd meteen mijn balans een stuk beter. En doordat ik niet meer klemde,werd Sandor meteen een stuk meer voorwaarts. Ik was gewend om veel te moeten drijven, dit mocht van Lonnie niet en dit hoefde eigenlijk ook niet meer. Het moment dat ik veel ga drijven weet ik nu dat ik niet goed zit.
Ik heb nu een maand of 3 om de week les van Lonnie en we gaan echt met sprongen vooruit, Ik rij inmiddels wedstrijden en rijd bijna altijd winstpunten. En waar ik eerder voor houding en zit een 5 of een 6 had, heb ik nu regelmatig een 7.
Er zijn nog wel wat dingetjes die verfijnd moeten worden maar ik ben vol overtuiging dat dit helemaal goed gaat komen.
Dankzij Lonnie vinden Sandor en ik het rijden weer leuk!


 

 

Ik was gewend om veel te moeten drijven, dit mocht van Lonnie niet en dit hoefde eigenlijk ook niet meer. Het moment dat ik veel ga drijven weet ik nu dat ik niet goed zit