Loading...


Imre met Sæunn

“Tijdens de analyse wordt er onder andere gekeken naar de gewichtsverdeling van de ruiter, de stand van het bekken, de beweeglijkheid van het bekken, blokkades in de heup, de verticale houdingsopbouw van schouder-heup-hak, de rompopbouw en het gebruik van spiergroepen. Het was erg interessant om te zien hoe de punten die tijdens de lichaamsbeoordeling werden gevonden tijdens het rijden terugkwamen. Of soms waren verdwenen of er nieuwe problemen werden ontdekt.

Mijn eigen scheefheid bleek in het zadel nog maar minimaal. Met een paar kleine tips heeft Lonnie me precies het laatste stukje dat ik zelf niet opgelost kreeg kunnen laten voelen, bijvoorbeeld het recht maken van mijn rug. Al snel draafden Sæunn en ik ontspannen en recht(!) rondjes door de bak. Sæunn geeft altijd meteen aan wanneer ik recht zit, ze laat dan haar hele rug los en gaat als een stofzuiger met haar neus over de grond door de bak. We hebben gister veel gestofzuigd! Op het aanspringen in de rechtergalop moeten we nog even oefenen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we dat met de tips van Lonnie snel weer kunnen!”

(Een uitgebreider verslag is te lezen op ruiterinevenwicht.nl)


 

 

Met een paar kleine tips heeft Lonnie me precies het laatste stukje dat ik zelf niet opgelost kreeg kunnen laten voelen, bijvoorbeeld het recht maken van mijn rug